Over Operette "De Tsarewitsch"

04 feb

Operette "De Tsarewitsch"

Samen naar de operette "De Tsarewitsch"

van Franz Lehàr door Vlaams Muziek Theater

zaterdag 4 februari 2023 om 19:00 uur

 

operette7

De operette "De Tsarewitsch" wordt beschouwd als een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette! Hier wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. 

Het verhaal
Aljosha, de Tsarewitsch (= de zoon van de Tsaar), leidt een streng en sober leven. Hij is verkozen tot troonopvolger van zijn vader de Russische Tsaar, maar hij kijkt niet om naar een vrouw om mee te trouwen. Daarom besluit de entourage rond zijn vader, de Tsaar, om het balletmeisje Sonja in te huren om Aljosha op het huwelijk voor te bereiden. Sonja weet de Tsarewitsch ervan te overtuigen om het spel mee te spelen, om alzo de troon niet te verspelen. En dan gebeurt er wat niet de bedoeling was van het plan: Aljosha en Sonja worden ook echt verliefd op elkaar. Het koppel vlucht naar Napels, maar als zijn vader de Tsaar komt te overlijden wordt Aljosha terug naar Rusland geroepen om de Tsaar op te volgen. Kiest Aljosha voor zijn vaderlandse plicht of kiest hij voor zijn geliefde Sonja ?

De operette wordt opgevoerd in het CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. We komen samen op de parking van het Bistplein in Westerlo en vertrekken om 19 uur stipt. We carpoolen indien nodig (€ 3). We sluiten de avond af met een drankje.

We beschikken over een beperkt aantal plaatsen. Schrijf het juiste bedrag met het aantal deelnemers over op de rekening van Davidsfonds Westerlo : BE80 6528 2274 3877   

We hopen je te mogen ontmoeten op deze operette-avond.

           

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 33,00
Standaard € 35,00

Drankje achteraf inbegrepen

Info: walter.weckhuysen@hotmail.com

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenMuziekTheater & dansActiviteit